* U13 – Zwevegem: 0-3 (23-25, 20-25, 22-25)

* Dadizele – U11 Prov: 3-0 (25-14, 25-7, 25-6)

* Kuurne – U11 Volleytour: 7-1

———————

Verslag Bidavo A – Gooik

Gooik kwam gehavend aan de opslag en moest zelfs forfait geven voor de reservenwedstrijd. Misschien boetten ze hierdoor in op volleybalkwaliteit maar de strijdlust was er niet minder om. Gooik klampte de ganse eerste set moedig aan maar kon Bidavo nooit echt bedreigen. Bidavo kon zich zelfs enkele vermijdbare foutjes permitteren zonder dat het zich zorgen hoefde te maken. In set 2 zette Bidavo meer druk in alle spelonderdelen waardoor Gooik al snel naar adem moest happen. Het ging allemaal wat sneller en krachtiger dan in set 1. De 25-13 stond al snel op het bord. Een derde set na een te eenvoudige tweede set is altijd tricky. En zo was het ook tegen Gooik. Onze moedige tegenstander was helemaal niet van plan de handdoek te gooien. En bij Bidavo was het allemaal minder scherp. De opslagdruk viel weg en ook aanvallend konden we minder vlot opbouwen. Hiervoor waren receptie en verdediging te weinig zorgvuldig. Gooik kwam zowaar op voorsprong. Een situatie die Bidavo al vlug recht kon zetten. Op het einde was het razend spannend. Bidavo kreeg (ik ben de tel kwijt geraakt) x-aantal kansen om de wedstrijd uit te maken maar Gooik verdedigde bijzonder knap. Maar het 30ste punt van Bidavo was het goede. Weer drie punten erbij.

Verslag U15A – Marke

De kop is eraf.De eerste punten zijn binnen. Marke begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set overtuigend met 25/12. Daarna begonnen de Bissegemse meisjes een stuk beter te spelen en haalden we vlot de tweede set binnen. Ook de volgende sets bleef het spelbeeld goed. In de tweede set bouwden we een mooie voorsprong op. De voorsprong werd echter bijna te niet gedaan en Marke kwam op 20-19 gevaarlijk dichtbij. Maar met enkele goede opslagen zetten we Marke op het gepaste moment terug op achtervolgen. We ronden de derde set af in ons voordeel ( 25-20.) De vierde set bleef Marke eventjes aanklampen maar dan moesten ze de rol losse en haalden we onze eerste zege binnen ( 25-17). De trainer had beloofd bij winst te trakteren met pannenkoeken.Vrijdag komen ze dus een uurtje later thuis. Op nu naar de volgende winst.

Verslag U15B – Winkel

Na een goede start met goede opslagen kwamen we 9-1 voor. Maar toen werd de tegenstrever wakker en even vlug als we de voorsprong hadden opgebouwd gaven we deze weer heel gemakkelijk uit handen. We slaagden er niet in om nog behoorlijk weerwerk te bieden en gingen zwaar onderuit. De goede opslagen van Winkel werden niet goed opgevangen . Daardoor kwamen nog zelden tot goede opbouw en verloren we de eerste set. De tweede set begon zoals de eerste was geëindigd. Direct kwamen we op achterstand. Toen ging het eventjes wat beter bij ons en we kwamen weer in de wedstrijd. Bij 19-20 hadden we eventjes hoop. Maar een foute opslag en daarna enkele foutjes in onze rangen zorgden opnieuw voor setverlies. ( 22/25). De derde set bleven we maar sukkelen met de receptie en kwamen veel te weinig tot goede opbouw.Aan de overkant speelden ze een stuk beter en ze wonnen dan ook verdiend de wedstrijd. Hopelijk spelen we volgende week een stuk beter en kunnen we nog eens een overwinning behalen.