Hoogdag voor Belgisch volleybal

Zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers plaatsten zich voor het WK. De kwalificaties waren goed ingezet vorig jaar in de Lange Munte (remember) en nu werd de kroon op het werk gezet.

De Yellow Tigers versloegen eerst Spanje en Zwitserland met duidelijke cijfers om in een beslissende match thuisland Polen partij te geven. In de immense sporthal bleven de Yellow Tigers kalm in de helse Poolse sfeer. Ze speelden een prachtmatch en maakten de thuisploeg in met 0-3. In de herfst van 2014 mogen zij naar het WK in Italië. Een overduidelijk bewijs dat de bronzen medaille op het EK geen toevalstreffer was.
Meer nieuws via deze linken:

Topvolley Belgium
Sporza

Ook de Red Dragons konden na twee overwinningen in een rechtstreeks duel hun plaats op het WK verdienen. Spanje en (iets moeizamer) Wit-Rusland werden aan de kant gezet om vervolgens het thuisland Frankrijk partij te geven. Voor de partij wist onze nationale ploeg reeds dat één punt (twee sets) voldoende was om als beste tweede door te gaan. En ze kwamen inderdaad 1-2 voor waarna ze toch nog op zoek gingen naar de matchzege. De spannende vierde set ging nog naar de Fransen. Maar in set 5 gaven de Red Dragons de Fransen lik op stuk. 2-3 winst en zo gaan ook de Red Dragons ongeslagen naar het WK.
Meer nieuws:

– Topvolley Belgium
Sporza

 

 

Volg ons: