Red Dragons bevestigen opwaartse spiraal Belgisch volleybal

Na de halve finale van het damesteam, de Yellow Tigers, waren de verwachtingen voor de heren meteen hoog gespannen. En de Red Dragons maakten die verwachtingen ook waar met een stuntzege tegen Italië (bronzen medaille op Olympische Spelen). Hierdoor eindigden ze eerste in hun groep waardoor ze rechtstreeks gekwalificeerd waren voor de kwartfinales. Een unicum. De Red Dragons werden gestuit door een niet eens indrukwekkend Servië. Een unieke kans lagen liggen op een plek in de halve finale? Of trots op een schitterend tornooi? Het was wat hinken op twee gedachten.

Wat overblijft is trots op het Belgische volleybal. Zowel de Yellow Tigers als de Red Dragons zorgden voor onbetaalbare promotie voor het volleybal. Hopelijk kan de jeugdwerking hiervan profiteren.

Lees hier de terugblik van Dominique Baeyens.

Volg ons: