Uitslagen 3 oktober 2015

* Bekerwedstrijd U15 – Koekelare: 0-3 (20-25, 8-25, 18-25)

Voor de bekermatch van de U15 hoopte coach Jean-Marie op een klein stuntje tegen Koekelare, een ploeg die uitkomt in de provinciale reeksen. Hij deed daarvoor een beroep op de kadetten die bij reeds bij de scholieren spelen om zo vanuit beide ploegen een zo sterk mogelijk team te vormen. Pech echter de avond voor de match toen Layara zich blesseerde en zo uit de basisploeg wegviel.
De eerste set begon zeer belovend, behalve dan wat opslagmissers, en onze dappere meiden gingen mee met Koekelare die ook al in lengte boven Bidavo uit staken. Naar het einde van de set toe namen de bezoeksters een twee puntenkloof en uiteindelijk werd het 20-25.
De tweede set moesten we nog wat bekomen van het verlies en tegen dat we goed en wel beseften dat de set bezig was, stonden we reeds 7 punten in het krijt. Tegen zo een ploeg is dat bijna onmogelijk om in te halen en was dit het sein om de bankzitters van Bidavo in te brengen om dan alles te geven in de derde set. Een 8-25 stand was dan ook eentje om vlug te vergeten.
Na wat peptalk van de coach zagen we een totaal ander Bidavo op het terrein, en mede door de meebrullende thuisaanhang die zelfs de trommel er hadden bij gehaald, leek de stunt er toch nog in te zitten. Regelmatig stonden we een paar punten op voorsprong. Andermaal een paar opslagmissers, en een paar knappe bezoekende aanvallen deden de set uiteindelijk toch kantelen in het voordeel van Koekelare, 18-25.
Al bij al hebben onze dames zich getoond, maar tegen zo een ploeg is het zeer moeilijk om een ronde verder te geraken. Mocht deze match in de tweede helft van het seizoen gespeeld worden, was er zeker meer kans op het stuntje. Maar zoals de coach achteraf zei, alles nu op de competitie 😉

* Bekerwedstrijd U13 – Bevo Roeselare: 0-3 (8-25, 3-25, 12-25)

* Competitie Gullegem – U13: 3-0 (25-22, 25-19, 25-17)

* Competitie U11 Volleytour – Marke-Webis: 0-8

Volg ons: