Onze nieuwe ploeg, Bidavo C, op tornooi Lange Munte

Eindelijk was het dan zo ver… de eerste stappen op provinciaal niveau. Als voorproefje werd eerst nog een oefenwedstrijdje gespeeld tegen de scholieren van Kortrijk. Die werd tamelijk duidelijk verloren met 3-0! Ex-coach en trainster Ine Tanghe was helemaal niet tevreden. Maar het addertje zat hem waarschijnlijk een beetje in de nieuwe coach! Zo te zien gierden de zenuwen door de kelen van alle meisjes wat hun prestaties zeker niet ten goede kwam. Maar wees gerust, coach Francis zag dat het nog niet goed was,… maar dat het vast wel goed komt!

Dit zou het verhaal van de rest van de dag blijken te zijn. Tegen Marke B speelden onze meisjes enkele mooie fases bij elkaar, maar telkens we voldoende afstand in punten namen om aanspraak te kunnen maken op de overwinning, werden we in een mum van tijd weg geserveerd zodat we slechts in de 3de set de lakens naar ons toe konden trekken. (1-2)

Dan volgde de confrontatie met onze zusters van Bidavo B. Waar we een afstraffing verwachtten, kregen we eigenlijk nog best een leuke partij! We bleven in punten wel ver achter, maar nu en dan scoorden we al enkele mooie punten. Niet slecht zou ik zeggen tegen een ploeg die dit jaar zeker vooraan in de rangschikking wordt verwacht. Maar ook nu gingen we vooral in receptie in de fout.

Marke 1, 3de provinciale, zou geen spek voor onze bek zijn. Maar Marke had tegen Bidavo B al getoond niet al te sterk voor de dag te komen. Tot onze verrassing hielden we in de eerste set behoorlijk stand …. Tot 14-14! Niet slecht dus. Maar dan volgde receptioneel een echte pandoering. Dit wordt een heel ernstig werkpunt voor onze trainster! Enkele speelsters van Marke A konden ons werkelijk met een reeks goed gerichte opslagen compleet wegserveren waardoor de verliescijfers alsnog pijnlijk hoog werden! In de tweede set konden we ook opnieuw gelijke tred houden, we kwamen zelfs 9-8 voor! Maar dan volgde hetzelfde scenario, en dat werd pijnlijk in de derde set verder gezet (zwaar 4-15 onderuit).

Door de zware pandoering begonnen onze meisjes ietwat ontmoedigd aan de laatste wedstrijd begonnen. VT Kortrijk bleek echter een erg haalbare kaart te zijn. In alle drie de sets namen onze dames resoluut de leiding, liepen zelfs enkele punten uit, met mooie spelfases en gevechtsvolleybal. Maar telkens kwam op het einde van de set het receptieduiveltje de kop opsteken en telkens moesten we met het kleinste verschil de duimen leggen. Al bij al toch een zeer verdienstelijke wedstrijd om af te sluiten.

Als onze dames goed het koppeke erbij houden, de moed hoog houden en samen aan hetzelfde zeel trekken,… dan zitten er dit jaar mooie wedstrijden aan te komen! Blijven knokken en trainen is de boodschap. Coach Francis kon moeilijk supertevreden zijn, maar hij ziet de toekomst niet somber in. Hij gelooft er in ieder geval in dat het goed komt!  Afgelopen zaterdag was alvast een moedige start van onze jongste provincialers!

Volg ons: