Uitslagen 20 – 21 september – update

* Aalter – Bidavo A: 3-1 (25-16, 25-23, 21-25, 25-16)

* Bidavo B – St Eloois Winkel: 0-3 (20-25, 16-25, 18-25)   Res: 2-1

* Bidavo C – Marke: 3-0 (25-18, 25-14, 26-24) – zie verslag hieronder

* Sijos Menen – U14 A: 3-0 (25-19, 25-20, 25-13) – zie verslag hieronder

* Harelbeke – U14 B: 0-3 (20-25, 18-25, 13-25)

* St Eloois Winkel – U13: 0-3 (10-25, 12-25, 14-25)

* Vlamertinge – U11: 3-0 (25-14, 25-12, 25-10)

————————————————————————————————-

Verslag Aalter – Bidavo A: 3-1
Door Bart Dewilde

De reservenwedstrijd kende een raar verloop: de eerste set wonnen we met de vingers in de neus (9-25), maar de match verloren we uiteindelijk met 2-1. In de laatste set gingen we gewoon onderuit in receptie.

De hoofdwedstrijd begon ook niet veelbelovend: 10-6 en daarna al snel 20-12. Vooral de opslagen maakten het verschil: veel te weinig druk bij ons, waardoor Aalter vlot kon scoren door het midden, en zware opslagdruk van de thuisploeg. De eerste set eindigde op 25-16.

De 2de set was van bij het begin meer gelijkopgaand (15-15) en werd gekenmerkt door een opeenvolging van lange, mooie rally’s. Er werd gevochten voor elk punt. Nu konden wij ook onze middenspeelsters aanspelen. Goede opslagreeks ook van Annelies. Daarna kwamen we onder impuls van de opslagen van o.a. Julie en mede dankzij een sterk aanvallende Sofie VP 17-19 voor. Dat zag er goed uit! We bleven 20-21 voor, maar dan volgde bij freebal een spijtig misverstand en zo werd het 21-21 i.p.v. 20-22. Daarna nog twee vermijdbare foutjes en de set was al bijna verloren (24-21). We vochten nog terug tot 24-23, maar dan was het over (25-23). 2-0 voor Aalter.

In de 3de set werden we meteen op achterstand gespeeld (5-2). We vochten terug en gingen erop en erover (5-7), o.a. door enkele goede blocks. Het werd 7-11 (aanvallen + opslagen van Ine VC). Daarna was het de beurt aan Aalter om enkele mooie blocks te zetten (12-11). Bij 15-16 sloeg een goed ingekomen Naomi een kloofje (15-18). Het bleef spannend (19-20), maar uiteindelijk konden we deze set binnenrijven (21-25). 2-1.

In de 4de set sloeg een moeilijk serverend Aalter meteen een serieuze kloof (6-1). We kregen de kloof niet gedicht (10-4), integendeel (14-7). Met Lise aan de opslag en hard zwoegend voor elk punt maakten we het weer spannend (14-11), maar daarna leek de bobijn af (20-12). Het werd nog 20-15. Daarna was het echter over (25-16).

Goede match van Bissegem tegen een sterk Aalter. Het belooft! We kunnen ons weer verwachten aan enkele mooie en spannende wedstrijden.

Verslag Bidavo C – Marke: 3-0
Door Francis Tanghe

De wedstrijd tegen de buren van Marke werd met vertrouwen gestart. Een overwinning behoorde tot de mogelijkheden. Jammer dat de jongsten van Marke zonder reserven aantreden want zo konden enkele van onze speelsters niet aan het spelen toekomen. Maar ze hebben een “super supporter wedstrijd” langs het veld gespeeld! (Bijna even intensief als de speelsters op het veld) Voor deze sportiviteit, enthousiasme en aanmoediging voor de vriendinnen die op het veld staan moet ik hen dubbel feliciteren, net zoals vorige week kunnen veel ploegen op de onze jaloers zijn. Ze zijn een voorbeeld!

Op het veld was het zeker niet slechter. Vooreerst werd er heel secuur opgeslagen, haast geen missers, dat is zeker een pluim waard. Vanaf het begin van de set namen we enkele punten afstand van onze tegenstrevers en dat konden we zo houden tot het einde van de set. Deze keer heel wat minder receptiefouten en regelmatig vlot opgebouwde aanvallen. We waren duidelijk de betere.

In set 2 kunnen we hetzelfde verhaal vertellen. Met hier en daar nog een vervanging op plaatsen waar het af en toe wat moeilijk liep en de cijfers waren nog wat duidelijker. We stevenden regelrecht op een 3-0 overwinning af… dacht iedereen.

Set 3 startte echter in mineur… 3 opslagmissers op rij en Marke die plots wat steviger voor de dag kwam. Onze dames begonnen wat zenuwachtiger te acteren met het gevolg dat we zowel bij de technische time-outs van 8 en 16 telkens op een achterstand van 2 punten bleven hangen. Onze speelsters begonnen wat te twijfelen en coach en hulpcoach hadden alle moeite om ze te overtuigen rustig te blijven. Toch, telkens als we dichterbij kwamen werd ergens een vermijdbare fout gemaakt. Resultaat… 22-24, zou het dan toch niet lukken? Als een duiveltje uit een doosje vond Delphine plots haar zelfzekerheid terug en kon met een rake aanval en 3 super opslagen op rij de set in ons voordeel doen keren. 26-24 en 3-0 dus! De eerste punten zijn binnen. Proficiat!

Verslag Sijos Menen – U15 A
Door Geert Verheye

Eerste competitiematch voor de U15 en al meteen moesten de A- en de B-ploeg op het zelfde moment op verplaatsing. Puzzelwerk dus voor Jean-Marie.
De A-ploeg trok naar Menen met Luka, Danaë, Lisa, Lan-Yi, Soukaina en de oude bekenden Orphee en Ashley. Anouk was gekwetst. De eerste twee sets waren zowat kopieën van elkaar. Bidavo kwam meteen vijf punten achter door een degelijke opslagdruk van Menen. De eigen opslag was net als tijdens de bekermatch van vorige week niet echt hoogstaand te noemen waardoor we Menen als het ware alle kansen gaven. Alleen wanneer Sios klaar was om af te maken, kwam er een lichte kentering in het spel van onze Kadetten A en werd de kloof gedicht. Eerste set 25-19 en de tweede set 25-20. De derde set konden we Menen nooit bijbenen en werd het een 25-13.
Er is dus nog wat werk aan de winkel Een beetje meer kracht in de opslagen en het samenspel en dan zal de tegenstander het wel weten…

 

Volg ons: