Uitslagen 19 – 20 september 2015

* Stekene-St Gillis Waas – Bidavo A: 1-3 (23-25, 24-26, 25-16, 16-25)  Res: 2-1

* Staden – Bidavo B: 0-3 (12-25, 14-25, 19-25)

* Winkel – U17: 0-3 (4-25, 21-25, 11-25)

Het was uitkijken naar de eerste officiële wedstrijd van onze nieuwste telg in de Bidavo-familie. Een nieuw spelsysteem die in de ‘jonge’ ploeg moet ingepast worden en met nogal wat overgekomen ‘kadetjes’ was het dan ook koffiedik kijken wat dit ging geven. Om 9u stonden we klaar voor het eerste fluitsignaal op het terrein van Sint-Eloois Winkel. De coach had geopteerd om met zware opslagdruk te starten en dat leverde meteen een voorsprong op van 16 punten met dank aan Anouk. Een voorsprong die niet meer werd weggegeven. We zagen onze twee spelverdeelsters Helene en Lisa mooie passes geven waardoor Louise en Sara mooie aanvallen konden afronden. Ook onze ‘kleinste’ telg Dagmar stond weer paraat op haar sterkste punt, in de receptie. 4-25 was dan ook een heel verrassende en onverwachte uitslag. In de tweede set sputterde de machine wat en kon St-Eloois Winkel wat weerwerk bieden maar de ingevallen Lan Yi herpakte zich na een aarzelende start en ook Luna overtrof zichzelf. Uiteindelijk werd na wat achtervolgingswerk afgerond op 21-25. De derde set werd een kopie van de eerste en met vlugge 11-25 noteerden we een eerste driepunter voor onze nieuwe ploeg. Drie punten die ze ons alvast niet meer kunnen afpakken.

* Harelbeke – U15: 3-1 (25-16, 9-25, 25-11, 25-18)

* Oostende – U11 Prov.: 1-3 (9-25, 25-19, 9-25, 27-29)

Uitstap naar ’t zeetje brengt eerste overwinning op.
Is het in het voetbal al Oostende wat de klok slaat, dan heeft Bidavo er voor een eerste stuntje gezorgd in het volleybal. Voor de eerste wedstrijd was er al meteen een verre verplaatsing naar de Kust. De meiden van Ine wisten vooraf niet hoe ver ze zouden staan na de voorbereidingen maar na een overdonderende eerste zet mochten de blauwhemden dromen van een stunt. In de tweede set kon Oostende nog de zege pakken, maar in set drie was er weer een demonstratie van Bidavo. In een spannende vierde set werd het een thriller en na 27-29 sprongen coach Ine en haar speelsters een gat in de lucht voor deze onverwachte maar dik verdiende zege. Knappe start van het seizoen !

Volg ons: