Bidavo A – VDK Gent: 3-2

Bidavo A – VDK Gent: 3-2 (22-25, 25-19, 25-20, 24-26, 15-9)
Verslag door Jürgen Boone

Voor knap volleybal moet je dit seizoen in onze sporthal Ter Biezen zijn. Dat is één van de conclusies na deze zinderende wedstrijd. Een andere conclusie is dat Bidavo dit seizoen over een meer dan aardige ploeg beschikt. Een ploeg die gemakkelijk moet kunnen meedraaien in 1e divisie. De reeks lijkt ons dit jaar wel van een hoog niveau te zijn. Als je ziet welk potentieel VDK Gent tussen de lijnen kan brengen; dat is niet min.

En dat Gent startte de wedstrijd alvast met bijzonder veel zelfvertrouwen. Onze meisjes hadden tijd nodig om zich aan te passen aan de bijzonder zware opslagdruk van Gent. Met enkele receptiefouten als gevolg. En ook in opslag draaide het nog niet vlot. Gent demonstreerde bovendien hun aanvallend talent. Maar het moet gezegd, ook Bidavo liet zich aan het net niet doen. Toch kon setverlies niet vermeden worden.

Maar geen nood, Bidavo had al in Torhout getoond dat het weerbaar is. Met mooi volleybal duwde het Gent uit de wedstrijd. De receptie bleef onder controle en Lise kon elke aanvalster in stelling brengen. We mochten genieten tot het 25ste punt.

Gent was geprikkeld door dit duidelijke setverlies. In een mum van tijd stond het 2-9. Maar dan was het Bidavo-time. Met een 13-2 tussenspurtje zette het Gent op een duidelijke achterstand. Wat Gent ook probeerde, deze kloof kregen ze niet meer dicht. De tweede setwinst en het bijhorende punt was binnen.

Maar moesten we tevreden zijn met een punt? Niet echt, Bidavo toonde zich de evenknie van VDK Gent. We zagen een aangename vierde set waar Bidavo bijna de ganse set op drie punten achterstand hing. Maar het werd een ‘net niet’. Met een prachtige aanval zorgde Gent in stijl voor een vijfde set.

En het zag er meteen niet goed uit. Gent was gewoon heel goed in de beginfase van set 5. Het ging vrij snel naar 3-7. Maar puntje per puntje knabbelde Bidavo de achterstand weg. De coach van Gent zag het aankomen en spendeerde al vrij vroeg zijn 2 time-outs. Het mocht niet baten want Bidavo ging erop en erover. En hoe!! Gent wist niet meer waar ze het hadden en probeerden te forceren. Tevergeefs! Bidavo won tot groot jolijt van het thuispubliek met 3-2.

De eerste thuiswedstrijd van Bidavo was meteen een voltreffer. Met 3 op 9 na Aalter, Torhout en Gent mogen we zeker niet ontevreden zijn. De seizoensstart is bijzonder zwaar. En volgende week moeten we naar Lendelede, dé titelkandidaat. Maar na hetgeen onze ploeg vanavond heeft getoond, mogen ze deze partij vol vertrouwen tegemoet zien.

Proficiat!!!

 

Volg ons: