Verslag Bidavo B – Bidavo C

Bidavo B – Bidavo C: 3-0 (25-19, 25-21, 25-8)   Res: 3-0

Het leek wel eeuwen geleden dat Bidavo nog eens een derby tussen eigen ploegen mocht spelen. Als extraatje was de scheidsrechter ook iemand uit eigen rangen en bovendien meteen zijn eerste provinciale seniorenwedstrijd floot. José Vandebulcke deed dat trouwens voortreffelijk.

Voor de wedstrijd mochten we er eigenlijk al van uit gaan dat Bidavo B de wedstrijd wel naar zijn hand zou kunnen zetten. De grote vraag was hoeveel tegenstand zou Bidavo C kunnen bieden. En het mag gezegd zijn, de tegenstand was veel groter dan iedereen had verwacht. Onze youngsters toonden zich werkelijk van hun beste kant, met een inzet waar vele ploegen jaloers kunnen op zijn! Coachen Francis en Ine waren dan na afloop ook best tevreden, ondanks het verlies met 3-0 en de zware cijfers in de derde set.

Zoals gezegd speelde Bidavo C met heel veel inzet, maar tegen de  ervaring van Bidavo B konden ze nog niet op. Onze B ploeg kon in de eerste twee sets telkens het laken naar zich toetrekken door verschillende rake opslagen te plaatsen. De receptie wordt duidelijk een pijnpunt bij onze jongste ploeg.

In de tweede set zag het er dan ook lang naar uit dat onze C hun eerste set zouden winnen, tot 21 konden ze voor blijven, maar ze moesten daarna vooral in receptie de duimen leggen. Bidavo B moest toch het gaspedaal nog niet volledig induwen om finaal te winnen. Bidavo B heeft duidelijk meer maturiteit gewonnen in vergelijking met vorig jaar. Ze deden dus wat van hen verwacht werd, met 3-0 winnen!

Al bij al kon onze C-ploeg met opgegeven hoofd de arena verlaten. Door hun grote inzet en steun aan elkaar kunnen ze er een heel boeiend seizoen van maken. Het zal natuurlijk hard knokken worden om enkele puntjes te sprokkelen, maar als de sfeer blijft zoals ze nu is, zullen wij ons daar weinig zorgen om maken. Ze zijn er om te leren, en ze hebben reeds een lesje gekregen van de oudere zussen. Nu die lessen nog goed onthouden…

Volg ons: