Alles over Bidavo A – Aalter

Eigen verslag

De wedstrijd Bidavo – Aalter kondigde zich aan als een echte triller. Zowel bij de beloften als bij de fanion stonden de eerste en tweede gerangschikte tegenover elkaar met als inzet het herfstkampioenschap. In beide wedstrijden toonde Bidavo zich de sterkste… en hoe.

Bij de beloften, of de reserven zoals in de volksmond wordt gezegd liep het al behoorlijk vlot. Een goede eerste set werd afgewisseld met een matige tweede set om dan toch vlot de derde set binnen te halen. De eerste opdracht was volbracht, Bidavo staat in deze nevenrangschikking stevig aan de leiding.

Tijd voor de hoofdwedstrijd. Door het ontbreken van Ine Vercruysse (werk) en het missen van enkele trainingen van onze setter (eveneens werk) was onze trainer er niet helemaal gerust in. Als Aalter met een stevige opslag onze receptie zou kunnen ontwrichten zou het moeilijk avond kunnen worden. De supporters geloofden er ten stelligste in dat Bidavo het laken naar zich toe zou trekken en waren dan ook massaal naar Ter Biezen afgezakt. De tribunes zaten eivol en de ambiance zat er van bij het begin al in. Voor de wat rustigere kijkers waren zelfs de ramen boven in de cafetaria niet breed genoeg,… ook daar zaten ze in rijen te kijken!

Van bij de start nam Bidavo het heft in handen. In de eerste set kon Aalter ook helemaal niets in de weg leggen. Als een pletwals draafden onze speelsters over Aalter. Met perfecte recepties, krachtige aanvallen en sublieme verdedigingen werden onze supporters super verwend. Aalter was het spoor compleet bijster en moest al heel snel de rol lossen. 25-12 was het resultaat… een meer dan verdiend succes.

Maar volleybal blijft volleybal en van het sprankelend volleybal bleef in het begin van de tweede set niets meer over. Met enkele krachtige geplaatste opslagen stond onmiddellijk 0 – 3 op het bord. Met klungelen en misverstanden bleef in het begin Aalter telkens 3 à 4 punten voor… de wedstrijd dreigde te kantelen. Aalter kreeg hoop. Maar Bidavo vond zijn concentratie terug. Het bleef knokken, maar met enkele leuke combinaties speelden we ons weer naast en over Aalter, zo rond het 14e punt. Maar echt afstand kon er eerst nog niet genomen worden. Aalter kwam opnieuw dreigend opzetten maar miste de aansluiting. Bidavo haalde de tweede set binnen als collectief, met echt gevechtsvolleybal, sterke verdedigingen en dankzij een super spelende passeur konden onze aanvallers geregeld vervaarlijk uithalen. Het werd 25-22.

Een opdoffer voor Aalter, een opsteker voor Bidavo. De speelsters waren niet van plan om een traditionele moeilijke derde set te spelen. Ze voelden dat ze het met een onverhoopte 3-0 zouden kunnen afmaken. Als set 1 al super was,… wat dan gezegd van set 3? 25-8 in geen tijd! Wat Bidavo daar op de mat legde, is nog niet veel in deze zaal vertoond geweest. Aalter werd van het kastje naar de muur gespeeld. Bidavo speelde omzeggens foutloos. Jammer voor de neutrale toeschouwers die op een spannende wedstrijd hadden gehoopt. Het werd schitterend eenrichtingsvolleybal van Bidavo.

Voor de eigen supporters leuk meegenomen, en het smaakt zeker naar meer. Momenteel prijkt Bidavo bovenaan de rangschikking met 4 punten voor op de eerste achtervolger Aalter. Herfstkampioen… dat was al een tijdje geleden en het doet verschrikkelijk veel deugd.

Proficiat dames!

 

Bron: HLN, 12 december 2016

20161212-hln-bidavoa

Bron: Nieuwsblad, 12 december 2016

20161212-nb-bidavo-a

Volg ons: