Resultaten 6/12/2014

* Bidavo A – Oostende: 1-3 (21-25, 22-25, 25-23, 17-25)  Res: 2-1

De hoera-berichten van de afgelopen weken (3 overwinningen op rij) waren blijkbaar wat voorbarig. Bidavo A zit in een serieuze dip met twee zwakke prestaties op een rij. Ook tegen Oostende was het behoudens enkele opflakkeringen bijzonder matig. Even bezinnen.

* U15A – U15B: 2-3 (25-12,25-17, 15-25, 19-25, 10-15)

Zaterdag stonden Bidavo A en Bidavo B bij onze Kadetten tegenover mekaar. Waar Jean-Marie zijn volledige kern op het wedstrijdblad kon invullen kon Geert slechts 3 vaste speelsters noteren. Met twee bereidwillige scholieren en een pas gestarte speelster geraakten we toch nog aan zes en kon de wedstrijd toch doorgaan. Na de fotoshoot voorafgaand aan deze derby werden de meisjes van de B-ploeg in de eerste set verrast door de zware servicedruk van de thuisploeg. De dames van Jean-Marie konden geen antwoord bieden en stonden steeds op achtervolgen. 25-15.

Ook in de tweede set eenzelfde beeld. Alles leek te lukken bij de A-ploeg terwijl aan de overkant ook de service wat liet afweten. Met 25-17 werd het 2-0 in de sets. De derde set werd zoals gewaarschuwd en gevreesd door coach Geert een totale ommekeer van de wedstrijd. Zelfs twee time-outs konden het tij niet meer doen keren. 15-25 en 1-2. Het team van Jean-Marie had de goede cadans te pakken waar het aan de overkant nu duidelijk in de benen kroop. Even leek er een heropflakkering te komen maar de achterstand was te groot om nog terug te komen. 19-25 en 2-2. Ook de supporters kregen het warm en aangemoedigd door beide coaches werden nieuwe liedjes uitgevonden… Zo leek de aanhang van de A-ploeg pijn te hebben bij hun slogan Bidavo AAAAA waar de overkant er met een lang gerekte BBBB er probeerde over te gaan. Ondertussen had de A-ploeg zich wat herpakt en lieten de B’s niet meer ver uitlopen. Zo was er nooit een puntenverschil van 2 punten tot 10-8. Dan haalde de groepservaring van de jongsten de bovenhand en werd het na een twee uur durende thriller 10-15 en 2-3 voor Bidavo B en Jean-Marie. Een prachtig kijkstuk waar iedereen heeft van genoten en waar in het cafetaria alweer beide ploegen samen aan 1 tafel aan het verbroederen waren 🙂
Volgende afspraak op 18 april voor de revanche…

* Waregem – U13: 0-3 (13-25, 8-25, 15-25)

* Kortrijk – U11 Volleytour:

Volg ons: