Terugblik op seizoen U17

Na het vorige seizoen hadden we een klein technisch probleem. We hadden 4 scholieren om een ploeg mee te vormen, Orphee, Anouk, Lisa en Lan-Yi. Na wat denkoefeningen en vergaderingen was de beslissing gevallen. We gaan een U17 ploeg opstarten waar we de ‘oudste’ kadetten, Hélène, Louise, Dagmar, Luna en Luka en de ‘grootste’ eerstejaarskadet, Sara mee zouden nemen, samen met de 4 scholieren. Zo kwamen we aan 10 speelsters. Dit met de bedoeling om er een meerjarenproject van te maken. Het eerste jaar zou een overgangsjaar worden om het nieuwe systeem van 2 spelverdelers aan te leren en de kadetten rustig te laten groeien in hun hogere reeks. Voor die opdracht werden Geert en Sofie Van Poecke aangesproken.

Halverwege augustus werden de trainingen opgestart waar vooral de conditie werd opgebouwd en het nieuwe systeem werd ingepast. Behalve veel zweet kroop het 4-2 systeem vrij vlug in de ploeg en het voorbereidingstornooi in Kortrijk verbaasde ons reeds een beetje in positieve zin.

De eerste competitiewedstrijd werd overtuigend gewonnen met 0-3 en we zagen wekelijkse progressie in de ploeg. Ook de vechtlust en de wil om er te geraken was aanwezig en zowaar totaal niet verwacht draaiden we steeds mee voorin in de rangschikking. Een drietal ploegen waren duidelijk de betere in de reeks, Menen, Gullegem en Lendelede. Coach Geert motiveerde dan ook zijn toffe bende dat als er gewonnen werd tegen één van de drie ploegen er getrakteerd werd met frietjes… De heenronde sloten we af op een mooie 4e plaats na enkel nederlagen tegen de drie toppers en Roeselare die een tweedejaars ploeg was. We kregen bij Bidavo ook al de bijnaam van ‘vijfsetter’ want er werden verschillende matchen gewonnen met 3-2 waar meestal een 0-2 achterstand nog werd omgebogen naar een overwinning. Een teken van wilskracht en motivatie. Iets wat soms ontbrak bij de start van de wedstrijden.

De tweede helft van het seizoen werd het spelsysteem uitgebreid met het schuiven van posities aan het net, iets wat opnieuw vlug werd opgenomen. De terugronde kenden we een dipje, blijkbaar was de motivatie en de ‘goesting’ precies wat weg en verloren we enkele wedstrijden die we in de heenronde nooit zouden verloren hebben. De sterkte van de ploeg is ook dat zij het zelf maar al te goed wisten dat het niet goed was. Maar de U-17 kromde haar rug en stuntten nog tweemaal, in Roeselare andermaal van 2-0 een 2-3 overwinning en dan de laatste match tegen de tweede in de stand Gullegem, andermaal van 2-0 terug in de wedstrijd en een knappe 2-3 overwinning. En meteen hadden ze hun traktaat gewonnen van de coach.

We eindigen dan ook op een zeer mooie 5e plaats in het klassement. Een plaats die we voor het seizoen nooit hadden voorop gesteld. Dus knap werk van onze meiden!

Voor volgend seizoen behouden we dezelfde speelsters en kunnen we dus de ambitie wat bijschaven. Maar eerst wat genieten van de vrije maanden. Alhoewel we op 1 juni eens gaan proeven van beachvolleybal. De eerste afspraak voor het nieuwe seizoen is op 12 augustus.

Volg ons: