Terugblik op seizoen U15

Door trainer Jean-Marie

De U 15 startte dit seizoen met een groep meisjes die allemaal eerstejaars kadet waren en ééntje die nog een jaar jonger was. De overgang van het kleine veld naar het grote volleybalveld en spelen 6 tegen 6 i.p.v. 4 tegen 4 waren een grote verandering. De trainer koos er bovendien nog voor om direct met penetratie door de passeur te spelen waarbij iedereen om beurt als spelverdeler moest spelen.

Een hele uitdaging dus.

Gelukkig waren de meisjes heel enthousiast en gemotiveerd om bij te leren. Op training werd er hard gewerkt en de sfeer in de ploeg was heel goed. Er werden dan ook goede vorderingen gemaakt.

Na een korte voorbereidingsperiode startte de competitie. We wisten niet goed wat we konden verwachten en met welke ambitie we konden starten. De twee eerste wedstrijden verloren we. ( 3-1 tegen Harelbeke en 0-3 tegen Avelgem). Daarna wonnen we 5 keer op rij om dan de week erop zwaar op onze donder te krijgen in Tielt. Het werd duidelijk dat er ploegen in onze reeks waren die een stuk verder stonden dan wij en andere ploegen dan weer wat minder ver.

Winst en verlies werden afgewisseld. We speelden goede wedstrijden maar ook soms wel eens een slechte wedstrijd. Vooral tegen ploegen die een hoge opslagdruk konden opleggen kregen we het moeilijk. Uiteindelijk eindigden we mooi halverwege in het klassement en sloten we het seizoen af met een mooie 0-3 overwinning in Zwevegem.

We kunnen als besluit stellen dat we een goed seizoen achter de rug hebben. Alle speelsters hebben een goede vooruitgang geboekt.

We kijken alweer verlangend uit naar het volgende seizoen. Voor het volgend seizoen blijft de ploeg grotendeels gelijk. Als we goed blijven werken kunnen we de ambitie voor het volgend seizoen zeker wat hoger leggen.

Terwijl de speelsters nu voor een tijdje de volleybalschoenen opbergen is het bestuur reeds druk bezig om alles te regelen voor het volgende seizoen.

Alle speelsters en de trainer van de U 15 ploeg willen de mensen van het bestuur, de mensen die de bar open hielden, de meisjes die kwamen arbitreren, de papa’s en mama’s die ons voerden en onze supporters heel hard bedanken. Zonder jullie zou het zeker nooit zo leuk geweest zijn.

BEDANKT

Margeaux, Hanne, Marthe D., Marthe M., Camille Fenya, Eline, Layara, Jenna, Hélène en Jean-Marie

Volg ons: