Slotevaluatie U15 door trainer Jean-Marie Tanghe

Zoals gesteld in het begin van het seizoen was het de bedoeling om veel te leren en was winnen eigenlijk maar een bijzaak. Uiteraard hoopt men regelmatig een wedstrijd te kunnen winnen. Maar al vlug bleek dat er in de reeks ploegen waren die een stuk verder stonden dan onze Bissegemse meiden.

Dat was ook niet verwonderlijk want bij ons speelden er vooral meisjes die eerstejaars kadet waren of zelfs nog de leeftijd van miniem hadden. Om iedereen zoveel mogelijk speelkans te bieden hadden we ook niet geopteerd om de grootste talenten samen te zetten in één ploeg maar ze te verdelen over de beide ploegen. Zo konden we twee ploegen in lijn brengen waar voldoende talent aanwezig was.

Op enkele keren na slaagden we erin behoorlijk mee te draaien en vaak zagen de supporters spannende wedstrijden. Helaas verloren we te vaak heel nipt de wedstrijden omdat we op de belangrijke momenten zelf teveel in de fout gingen.

Twee wedstrijden blijven zeker in het geheugen hangen. Doordat beide ploegen in dezelfde reeks waren onderverdeeld moesten we tweemaal tegen elkaar uitkomen. De eerste wedstrijd leek het erop dat de A ploeg , onder de leiding van Geert, een gemakkelijke overwinning zou behalen. Zij wonnen vlot de twee eerste sets. Maar toen begon de B ploeg een stuk beter te spelen en na gelijkgesteld te hebben wonnen de meisjes na een heel spannende vijfde set ook nog de wedstrijd. De tweede wedstrijd tegen elkaar waren de meisjes van de A ploeg er op gebrand om weerwraak te nemen. Net zoals in de eerste wedstrijd kwam de A ploeg ook nu weer 2-0 voor. En ook nu weer won de B ploeg de derde set. Zouden we opnieuw hetzelfde verloop krijgen als in de eerste ontmoeting? In de vierde set speelden beide ploegen alsof hun leven ervan afging. Maar ditmaal liet de A ploeg het niet zover komen. Zij wonnen heel nipt ook de vierde set en zo ook de wedstrijd.

Niettegenstaande er in de competitie niet veel gewonnen werd bleef de sfeer goed en werd er op de trainingen goed gewerkt. Heel leuk was het te mogen vaststellen dat de meisjes echte vriendinnen ijn die voor elkaar opkomen en heel wat over hebben voor de ploeg. Heel wat meisjes maakten dan ook goede vorderingen. We verwachten dan ook dat ze volgend jaar beter uit de verf zullen komen en een betere rangschikking zullen kunnen afdwingen.

Iedere week werden we aangemoedigd door een trouwe schare supporters. Voor de wedstrijden op verplaatsing was er nooit een probleem om voldoende vervoer bijeen te krijgen. Daarvoor zeker dank aan de ouders en allen die daaraan meewerkten.

Trainer Jean-Marie Tanghe

Volg ons: