U15 regionaal kampioen West-Vlaanderen

Zaterdag moest de U 15 het tornooi spelen in Ieper waar alle regionale kampioenen het tegen elkaar opnamen. De inzet: Kampioen van West-Vlaanderen.

We moesten 4 wedstrijden spelen van elk twee sets. We openden tegen Marke. Het was duidelijk dat de zenuwen bij een aantal van onze speelsters ervoor zorgden dat we niet ons normale spelniveau haalden. Na een slechte start haalden we toch de eerste set binnen zonder echt goed te spelen. De tweede set eindigde op een echte triller waarbij beide ploegen verschillende keren op setbal kwamen. Het was precies of geen van beide ploegen nog kon opslaan. Om beurt sloegen we de opslag in het net of buiten. Uiteindelijk wonnen we ook de tweede set. Eén ding was duidelijk het zou een heel stuk beter moeten als we nog wilden meedoen voor de titel.

De volgende wedstrijd was tegen Lichtervelde. Opnieuw speelden we onder ons niveau en verloren terecht de eerste set. In de tweede set herpakten we ons en wonnen vlot de tweede set. Het waren vooral de ingekomen speelsters die nu het verschil maakten. Wij speelden dus 1-1 maar wonnen wel op de punten.

De derde westrijd was tegen Heuvelland. De eerste set wonnen we eerder gemakkelijk. (19-25) maar in de tweede set maakten we opnieuw veel te veel fouten en verloren we nipt de tweede set met 25-27. Opnieuw slechts een gelijk spel. Dan denk je dat het over is en we titel mogen vergeten.

Maar dan blijkt dan dat Lichtervelde en Heuvelland tegen elkaar ook gelijk speelden. Marke had alles verloren en De Haan stond al met 2 verlieswedstrijden en waren uitgeteld. Wij hadden wel in beide gelijkspelen meer punten gemaakt dan onze tegenstrevers. Dat betekende dat als we de laatste wedstrijd tegen De Haan winnen we ons toch nog kunnen kampioen kronen.

De vierde wedstrijd tegen De Haan. De Haan start goed en zet ons direct op achterstand. Net op tijd schieten we in gang en kunnen we een bijna verloren situatie toch nog rechtzetten. We winnen de eerste set nipt met 26 – 24. De laatste set gaat het een stuk beter. Wij spelen nu een stuk beter en halen vlot de tweede set binnen met 25-16.

Het feest kan beginnen U15 Bidavo Bissegem is regionaal kampioen van West Vlaanderen.

Volg ons: