Berichtje van de U17

Het voorbije weekend trokken de U17 erop uit als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vorige week speelden we een tornooi in Marke met o.a. Gullegem en Harelbeke, eveneens U17 ploegen en Marke en Diksmuide uit 4e provinciale. Na een aarzelende openingsset, het was immers al lang geleden dat we een wedstrijd speelden, wonnen we onze eerste wedstrijd tegen Gullegem met 2-0. (25-22 en 25-15) De tweede wedstrijd was tegen provincialer Diksmuide. We waren duidelijk gemotiveerd en tot onze verbazing wonnen we de eerste set met 25-22 en met mooi volley. De tweede set verloren we met 15-25. De derde wedstrijd tegen Marke ging de eerste set gelijk op maar moesten we de duimen leggen met 20-25. De tweede set waren we wat door de krachten heen en werd het een 14-25 nederlaag. De slotmatch tegen Harelbeke werd dan weer met 2-0 gewonnen (25-10 en 25-22). Zo eindigden we knap derde op dit tornooi en zagen we reeds veel goede dingen.

Vorige zaterdag speelden we dan in de Lange Munte een oefenmatch tegen reeksgenoot Kerdavo Avelgem, de ploeg van Ine van onze divisieploeg. Zoals afgesproken gingen we vijf sets spelen. Avelgem was in ieder geval het meest fris aan de partij begonnen, waar wij duidelijk nog niet wakker waren. Er was niet zoveel die lukte en ook zat er geen drive in de ploeg. Het bleef wel spannend, zoals de uitslagen van de eerste sets aantonen. 26-28 verlies en 26-24 winst. De derde set was er nog geen beterschap merkbaar en werden we met 18-25 geklopt. Pas eind de 4e set zagen we beterschap en begon het wat te draaien. We wonnen na alweer een spannend slot met 25-23. De vijfde set waren de dames van Avelgem wat vermoeid en samen met ons stijgende niveau werd het toch een zege met 25-14 of 3-2. Een wedstrijd om vlug te vergeten.

Komende zaterdag start het echte werk met de bekerwedstrijd thuis om 11u tegen Menen. De week erop starten we dan de competitie op zaterdag 17 september met een thuismatch om 11u tegen Kortrijk.

Volg ons: