• Tielt – BidavoB: 1-3 (15/25, 25/23, 15/25, 20/25)

Beker van België

• Bidavo A – Kalmthout: 3-2 (25/17, 20/25, 23/25, 25/23, 17/15)

De ganse wedstrijd stond in het teken van “de eerste keer”.

’t Was de eerste keer dat er weer een officiële wedstrijd werd gespeeld, de eerste keer met ballenmeisjes, de eerste keer als liga B ploeg, de eerste keer voor Frederik, Laura, Jessica, Julie en Florence, en de eerste keer met de e-score, het elektronisch wedstrijdblad!

Genoeg dus om een beetje gespannen aan de wedstrijd te beginnen… Hoewel daar op het veld niets van was te merken. De eerste punten gingen gelijk op tot Kalmthout een kloofje van 4 punten kon slaan. De eerste technische time out moet hen slecht bevallen zijn, want onmiddellijk daarna werd de kloof gedicht en nam Bidavo met schitterend verdedigingswerk en doordachte aanvallen de touwtjes in handen. Het was een set waar de Bissegemse supporters duimen en vingers konden van aflikken… dat smaakte naar meer!

De tweede set begon heel goed, maar de Bissegemse motor begon een beetje te sputteren, we raakten één, twee punten achter en konden het kloofje niet echt dichten. Kalmthout kon het laken naar zich trekken met keiharde aanvallen vanop 4 en 2!

In de derde set bleef Bidavo een beetje achter hinken hoewel de tegenstrever nooit echt kon uitlopen. We bleven ons stevig verdedigen, maar we kwamen net dat ietsje tekort en ook die set konden we niet verzilveren.

Tijd voor Frederik om iets uit zijn tovermand te halen in set 4. Florence kwam Lise wat aflossen zodat zij wat tot rust kon komen en het spel eens van opzij kon bekijken om dan met vernieuwde kracht weer het onderste uit de kan te halen… een lekker spektakel al heel de wedstrijd. Set 4 werd niet anders. Met enkele vervangingen heen en terug zette de coach de ploeg terug degelijk op de rails en set 4 werd er een waarin de spanning te snijden was. Met ups en downs knokten we ons naar de overwinning in set 4… het was nipt geworden, maar we leefden nog!

Set vijf werd een zinderend spektakel. Kalmthout liep onmiddellijk 2 à 3 punten uit maar Bidavo bleef hard doorwerken en loste de rol eigenlijk niet… alleen werd het kloofje niet echt dichtgereden. Het bleef spannend tot en met de laatste fase van de wedstrijd… Bij 12- 14 leek het erop dat Bidavo nipt de duimen zou moeten leggen. Door maar blijvend protest en gezaag van de tegenstrevers tegen de scheidsrechters werd een terechte rode kaart uitgedeeld aan een van de speelsters… 13-14 dus!
Onmiddellijk gevolgd door een opslagmisser! 14-14. Bidavo kon niet scoren, maar onze tegenstrever miste alweer de opslag… 15-15. Wie had ooit gedacht dat onze eerste wedstrijd zo zou eindigen. Twee zware services en een aanvalsmisser van Kalmthout zorgde ervoor dat BIDAVO hun eerste wedstrijd won… een ferme opsteker na een super leuke wedstrijd.