Verslag Bidavo A – Noorderkempen

Het was uitkijken hoe Bidavo de zware nederlaag van vorige week zou verteerd hebben. Waren ze reeds sterk genoeg om zich volledig te herpakken? Al bij aankomst van de tegenstrever was duidelijk dat het geen makkie zou worden. Een ploeg die
gemiddeld toch een kopje groter is dan de onze.

Vastberaden zijn onze dames aan de wedstrijd begonnen… wat we ook deden Noorderkempen gleed geleidelijk maar zeker langzaam van ons weg… eerst met één puntje dan twee en tenslotte moesten we met goed volleybal toch de duimen leggen
met een behoorlijke achterstand. 17-25! Maar wat hoopvol was, van het debacle van vorige week was niets meer te merken. Bidavo streed voor wat het waard was, maar de tegenstander was in de eerste set een maatje te groot!

De tweede set startte ook al niet hoopvol voor onze meiden. Al vlug keken ze op een achterstand aan die schijnbaar niet meer te overbruggen was! Niets daarvan echter! Eerst met enkele rake opslagen van Lise werd de achterstand weggewerkt en dan kwam Ine V op de proppen met schitterend aanvalswerk en heel Bidavo leefde weer op… “we were back”. De dames van Noorderkempen
hadden zich daaraan niet verwacht en gingen onder druk plots ook regelmatig in de fout, ook hun coach vertoonde lichte vormen van paniek. Bidavo kwam zowaar op setbal maar onze tegenstrever had net dat tikkeltje meer geluk en kon toch in hun voordeel afsluiten met 25-27! Ach… we waren er heel dicht bij geweest, jammer.

Dat Bidavo zichzelf volledig had terug gevonden toonden ze voluit in set 3. We dwongen de grote tegenstanders in de fout en er werd gretig aangevallen en verdedigd, ook Yentl stond regelmatig met succes aan het kanon. Met de inbreng van Ine D kwam er bij ons wat meer rust in de receptie en alles vlotte een stuk soepeler. De beloning was er, er werd gewonnen met 25-21. Mochten de supporters hopen op een 5 de set? Het zag er in het begin van set 4 in ieder geval naar uit. De dames van Noorderkempen leken het setverlies niet te verteren. Nu waren de rollen plots omgekeerd, het was Bidavo die puntje per puntje leek weg te lopen. Bij de tweede technische time out hadden onze meiden een redelijke voorsprong uitgebouwd… zou het dan toch lukken? Maar onze machine begon een beetje te sputteren. Blijkbaar had onze tegenstander ergens nieuwe moed kunnen putten terwijl onze
speelsters geleidelijk aan teveel fouten begonnen te maken. Zoiets wordt in deze reeks genadeloos afgestraft. Ondanks de riante voorsprong die we hadden bijeen gesprokkeld werd onze muur steen voor steen afgebroken en met de grond gelijk gemaakt. We gingen tenslotte onderuit met toch nog een groot verschil, 20-25!

Er had veel meer kunnen inzitten, maar in liga B wordt leergeld met verlies betaald! Op naar de volgende wedstrijd, we zijn op de goede weg!