Bekeruitslagen jeugd

Afgelopen weekend moesten de U13 en U15 aan de bak voor de Beker van West-Vlaanderen. Het werd geen succes …

* St Joris – U15: 3-1 (25-9, 24-26, 25-22, 25-17)

Zondagmiddag verzamelden we aan de sporthal ter Biezen om naar Beernem te trekken om de eerste officiële wedstrijd van het seizoen te spelen. Door de wegenwerken op de autostrade naar Brugge waren we genoodzaakt een andere route te nemen dan voorzien waardoor we rijkelijk laat toekwamen in Beernem. De meisjes kregen nauwelijks de tijd om zich op te warmen. De zwakke prestatie van de eerste set zal daar zeker mee te maken hebben. Ik neem dan ook als trainer die het vertrekuur bepaalde alle schuld voor die zwakke eerste set op mij.

De tweede set startten we heel wat beter. Toch kwamen we weer enkele punten achter. Maar we bleven aanklampen . Vaak konden we de kleine kloof dichten om dan opnieuw enkele punten achter te komen. De vele opslagmissers waren daar de grootste oorzaak van.  Bij 20-19 maakten we dan enkele domme en te vermijden fouten waardoor de tegenstrever op 24-20 hun eerste setbal kreeg. Normaal denk je dan over en out, maar…. toen kwam Soukaïna aan de opslag en serveerde nu opeens wel zo goed dat de tegenstrevers niet meer behoorlijk konden opbouwen. We slopen punt na punt dichterbij, gingen erover en haalden de set binnen zonder dat de tegenstrever nog éénmaal kon tegenscoren.

De derde set begon St. Joris met een reeks heel goede opslagen waar onze meisjes geen weg mee konden. In een mum van tijd stonden we 5-0 achter. Na de eerste time out kwam er beterschap en slaagden we erin om opnieuw aansluiting te vinden. We hielden gelijke tred tot halverwege de set. Toen viel Anouk uit met hevige pijn in de lies. De aandacht ging meer naar dat euvel dan naar het spel op het veld waardoor we weer enkele punten veel te gemakkelijk weggaven. Een kloof die we niet meer gedicht kregen.

In de vierde set werden we direct op achterstand geplaatst omdat wij meer opslagen misten dan we er over sloegen. Op die manier is het moeilijk om te winnen en pakte St. Joris verdiend de overwinning.

* Sijos Menen – U13: 3-0 (25-13, 25-14, 25-16)

Volg ons: